Головна » 2015 » Вересень » 14 » Завтра роботи замінять азартних гравців
16:13
Завтра роботи замінять азартних гравців

Деякі люди сьогодні стурбовані тим, що дуже скоро їх зможуть замінити роботами та іншими електронними машинами. Це не дивно, адже комп'ютери розвиваються надзвичайно швидко і часто працюють набагато ефективніше людей, не вимагаючи при цьому заробітної плати, пільг та інших обов'язкових витрат.


Завтра роботи замінять азартних гравців


Причому з недавніх пір привід для занепокоєння є не тільки у бухгалтерів, юристів, менеджерів і касирів, але також у професійних гравців у покер, які заробляють гроші на своїх неординарних таланти і вміння блефувати.

Вся справа в тому, що дослідники з Альбертського університету змогли створити «ідеального гэмблера» – комп'ютер, який краще за всіх грає в покер і здатний легко обіграти навіть найвідоміших покерних профі.

Робот скоро отримає перший золотий браслет WSOP

Канадські вчені вирішили проаналізувати Техаський холдем і створити спеціальний алгоритм, який зможе грати найбільш ефективно і, відповідно, вигравати максимально часто. Багатьом незвичайний експеримент здавався безглуздим, адже велику роль в покер грає блеф, якому, як відомо, комп'ютер навчити неможливо.

Однак після десяти років досліджень і розробок «університетські гэмблеры» все ж представили на загальний суд алгоритм Cepheus, здатний обіграти будь-якого професійного гравця в покер. Потім дослідники «натаскали» свого робота і тепер переконані, що жоден покерний профі не зможе на рівних грати з Cepheus один на один.

При цьому у науковців є всі підстави для того, щоб заявляти подібне. Працівники університету «натаскували» алгоритм протягом двох місяців і задіяли для цього більш 4.000 центральних процесорів. Під час такого «тренування» алгоритм грав тільки проти себе і кожну секунду аналізував близько 6 мільярдів різних партій.

Таким чином алгоритм вчився на своїх помилках і тепер, по завіреннях розробників, може за частки секунди вибирати оптимальну стратегію для будь-якої комбінації карт і будь ігрової ситуації.

Війна машин станеться не завтра

Втім, незважаючи на те, що алгоритм Cepheus багатьом здається досконалим і поки ніхто не може обіграти його один на один, судного дня і термінаторів на вулицях поки чекати не варто. По-перше, тому що вченим знадобилося десять років, щоб створити алгоритм, здатний бездоганно грати в найпростішу версію Техаського холдема – один на один.

А по-друге, навіть при всьому своєму досконало такі машини ще дуже далекі від людини і в ближайнее час навряд чи зможуть замінити професійних гравців за ігровими столами. Тому зараз живим гэмблерам потрібно лише відточувати свої навички та не упускати шанс грати з реальними людьми, які поки ще роблять помилки і витрачають на гру чималі гроші.

Переглядів: 281 | Додав: kushnerov | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar