Головна » 2015 » Листопад » 6 » Історія покеру
13:19
Історія покеру

Покер є досить древньою грою, і відноситься до, так званим, комбінаційним іграм. Покер, як гра, з'явився в середині чотирнадцятого століття і мав істотні відмінності від сучасних версій цієї гри. У той час здавали по три карти кожному гравцеві. У покеру навіть назва була інше ("Primero", а у Франції він називався "La prime").

Такий хитрий прийом, як блеф, з'явився набагато пізніше (приблизно 1700 року). У правила покеру додалися нові поправки - можливість оголошувати ставки, а також замість трьох карт стали здавати по п'ять.

Покер поміняв свою назву. Англійці стали іменувати його Brag, німці - Pohen, а французи - Pok. Є таке твердження, що назву покер бере свій початок з французької мови. Оголошувати високу ставку, маючи на руках свідомо програшну комбінацію, іншими словами - блефувати, було досить вагомим фактом цієї гри.

Покер був завезений в Америку французькими колоністами, але знову ж таки під іншою назвою - "Територія".

Такий покер, як ми його знаємо, уперше згаданий в 1829 р. Всього шість років знадобилося для того, щоб покер почав набувати своєї популярності по всьому світу. Покер ніколи не належав до якої-небудь окремої верстви суспільства. Із-за своєї доступності і привабливості покер став грою для усіх.

Модифікацій покеру досить багато (Оазис покер, Карибський покер, Російський покер, Омаха покер, Шестикартковий покер, Техаський Холдем, Семикартковий Стад покер і т. д.), але їх можна поділити на два основні різновиди: Стад покер і Дро покер. Стад покер має на увазі ведення гри з деякою відкритою частиною карт супротивників.

Наприклад, Семикартковий Стад покер. На початку гравцям здають по три карти (дві в закриту, одну у відкриту). Далі, після кожного круга торгівлі, гравці отримують по одній карті у відкриту. І тільки остання (сьома карта) здається в закриту. Разом: 3 карти в закриту і 4 карти у відкриту. Дро покер, навпаки, повністю закрита гра.

Жодна карта супротивника не буде відома до завершення партії. Покер прийнято вважати виключно азартною грою, але я можу Вам з упевненістю сказати, що це не зовсім вірне твердження. Якщо при грі в покер покладатися тільки на удачу, Вас чекає обов'язковий програш.

Будь-який професійний гравець знає, що маючи відмінні психологічні і математичні навички можна вигравати навіть при тотальній невдачі.

Переглядів: 261 | Додав: kushnerov | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar