Головна » 2015 » Листопад » 5 » Історія Лотереї
10:04
Історія Лотереї

Відкриття магазину за адресою Запорожця 21Історія лотереї бере свій початок в далекому 16 столітті, коли купці з Італії несподівано зрозуміли, що в доповненні до матеріального прибутку лотерея дає можливість притягнути додаткових покупців, а також розпродати залежаний товар.

У 1539 році лотерея стала організовуватися державою. Король Франції Франциск I був відомий своїм марнотратством і, щоб якось врятувати своє положення він організував державну лотерею. У історії лотереї ця подія стала переломною, тепер його приклад наслідували інші держави, адже такий спосіб, відносно чесною, здобичі грошей влаштовував усіх.

Єлизавета I, також регулярно влаштовувала лотереї. Це явище не обійшло і Америку. У 1612 році Вірджинія компани порадувала жителів колоніальної Америки своєю лотереєю, а в Сполучених Штатах, що звільнилися, лотерея стала, мало не єдиним методом збору коштів на армію і громадські роботи.

Але історія лотереї не завжди була безхмарною. У 1890 році по США прокотилися ряд серйозних скандалів, причиною яких став брак коштів на виплати виграшів, тобто лотерейні білети продавали, а гроші таємничим чином зникали. Після цих подій Конгресом США був ухвалений закон про заборону поштовому відомству США будь-яких участий в лотереях.  

Це стало серйозним ударом для Луизианской лотереї, адже до того моменту вона отримала таке поширення, що кожен другий лист, оброблений поштовим відділенням Нового Орлеана, був надісланий на адресу лотереї. Історія лотереї ще не знала таких часів. Лотереї стали зникати на усій території США.

До 1930 року вони були искорены в 43 штатах, але ця чорна смуга в історії лотереї тривала не довго. Першим порушником заборони на лотереї став штат Нью-Гемпшир. У 1963 році там була організована лотерея на підтримку місцевих освітніх програм.

Тепер 400-річна історія лотереї починала нову сторінку. Жителі США знову поглянули на лотерею, як на засіб здобичі грошей. На даний момент, американські лотереї щільно засіли в механізмах поповнення державних бюджетів.

Але найсмішнішим фактом в історії лотереї є заборона цієї розваги в штаті Невада. Для тих, хто не в курсі, в штаті Невада знаходиться столиця світового азарту - місто Лас-Вегас.

Любіть азартні ігри? Відвідайте онлайн казино Betway.

Переглядів: 257 | Додав: kushnerov | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar